Ik ben geboren op 9 april 1970, in Amsterdam.

Mijn ouders waren allebei journalist. Als mijn zus en ik 's avonds in bed lagen, hoorden we beneden het geratel van twee ouderwetse typemachines. Mijn ouders zaten tegelijkertijd hun verhalen te tikken. Het maakte veel lawaai, maar wij waren er aan gewend.

Af en toe mocht ik ook op de typemachine schrijven. Zo schreef ik mijn eerste 'echte' boek toen ik 8 jaar oud was. 'Fatima en andere sprookjes' heet het boek. Mijn zus mocht het voorwoord schrijven

Naast schrijven was ik dol op toneelspelen. Op de middelbare school verzonnen mijn vriendinnen en ik spannende verhalen waar we vervolgens een script van maakten. Af en toe mochten we optreden voor de hele school. Een van die vriendinnen, Marije, en ik, werden allebei toegelaten op de Toneelacademie Maastricht. Daar leerden we hoe je personages moet vormgeven en hoe een verhaal of toneelstuk in elkaar zit. Na mijn studie heb ik toneel gespeeld, geregisseerd en op veel verschillende scholen dramalessen gegeven.

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. (nu 20, 18 en 15 jaar oud) Vanwege het werk van mijn man Erik hebben we een paar jaar in Jemen gewoond. Dat was een spannende tijd.

Een paar jaar geleden ben ik weer gaan studeren. In 2010 ben ik cum laude afgestudeerd aan de PABO. Op de PABO heb ik meer geleerd over lesgeven, en over het verzinnen van verhalen voor verschillende leeftijden.

Nu geef ik toneelles op een Internationale school. In mijn klassen zitten kinderen uit meer dan 30 verschillende landen. Ze spreken allemaal Engels. 

Ik schrijf vooral jeugdboeken en toneelteksten op maat.

Voor meer informatie, fotomateriaal of het afspreken van een bezoek aan uw klas, ben ik te bereiken via:

martejongbloed@gmail.com


Wat is belangrijk voor mij?