Word ambassadeur van het boek De niet zo rampzalige avonturen van Herre en win geweldige prijzen!

 

Het klinkt raar (want hij heeft al in de krant gestaan) maar nog niet alle kinderen kennen Herre, de hoofdpersoon uit het boek De niet zo rampzalige avonturen van Herre. Daar moet verandering in komen! Daarom zoek ik, als schrijfster van het boek, enthousiaste ambassadeurs tussen de 7 en 12 jaar die mij gaan helpen. Wat gaan we doen? We gaan ervoor zorgen dat Herre de beroemdste jongen van Nederland wordt! Herre kan echt wel wat hulp gebruiken, want hij heeft het al moeilijk genoeg. Zijn vader is spoorloos verdwenen op de noordpool en van zijn moeder mag hij helemaal niks!  (Herre mag niet eens naar feestjes!)

 

Wat doet een ambassadeur?

 

Als jij ambassadeur bent, dan vertel je in jouw klas over het boek ‘De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre’. Je deelt boekenleggers uit, je laat de filmpjes zien met veiligheidstips van Silke (de moeder van Herre) en je verzint met de klas nieuwe tips waar Silke filmpjes over kan maken.

Trouwens, op je sportclub moet je natuurlijk ook over Herre vertellen. (Wist je al dat Herre niet aan sport mag doen van zijn moeder? Dat vindt ze veel te gevaarlijk!)

 

Waarom is het leuk om ambassadeur te zijn?

 

Als ambassadeur word je uitgenodigd op de uitgeverij voor een “Echte Herre High Tea” en een kijkje achter de schermen. Want hoe wordt zo’n boek eigenlijk gemaakt? En wie bemoeien zich daar allemaal mee? Tijdens de high tea, waar we alles eten wat Silke, de moeder van Herre, verbiedt (chips! cola! snoep!) ontmoet je zowel Silke de moeder van Herre, als Marte Jongbloed de schrijfster van Herre!

Je krijgt na afloop een tas met leuke Herre-hebbedingetjes (goodies) en een boek!

En weet je wat je nog meer krijgt als ambassadeur? Je krijgt STIEKEM alvast het eerste hoofdstuk van het volgende boek over Herre! Maar daar mag je natuurlijk nog helemaal niks over vertellen in de klas want wat er in het volgende boek gebeurt is nog GEHEIM. Dat mogen alleen de ambassadeurs al weten!

En, o ja, Silke komt langs in de klas die de leukste veiligheidstip heeft verzonnen.

Misschien is dat wel jouw klas?!? Natuurlijk wordt er over die tip ook een filmpje gemaakt!

Als je je boekenbeurt over ‘De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre’ houdt, stuurt Marte Jongbloed je een persoonlijk filmpje dat je tijdens je boekenbeurt kan laten zien aan de klas.

 

Hoe word je ambassadeur?

 

Stuur een mailtje naar: martejongbloed@gmail.com

Schrijf in dat mailtje: Je naam, of je een meisje of een jongen bent, je leeftijd, je adres, de klas waar je in zit, en ook de naam en de plaats van jouw school (en/of jouw sportclub).

Je krijgt binnen drie dagen antwoord én een uitnodiging voor de Herre-High-Tea.

recensie Kidsweek Herre.jpg